Koronakevään notkahduksen jälkeen urheilukaupan syksy on nostanut myynnit viime vuoden tasolle. Lokakuussa urheilukaupan myynti kasvoi 10 %. Pyörien myynti kasvoi vielä lokakuussa peräti 77 % ja urheiluvaatteissakin kasvua kertyi 11 %. Perinteinen myymälä on yhä tärkein ostopaikka, vaikka verkko-ostaminen on koronaepidemian aikana kavanut. 

Urheiluvälinekaupassa odotetaan talven tuloa myös Etelä-Suomeen.

– Sosiaalisen kanssakäymisen rajoitukset ajavat ihmisiä aktiiviseen vapaa-ajankäyttöön ja urheiluharrastuksiin. Haastavan alkuvuoden jälkeen joulu on urheilukaupalle erityisen tärkeä, onhan se edelleen vuoden suurin sesonki, sanoo toimitusjohtaja Velimatti Kankaanpää Muoti- ja urheilukauppa ry:stä.

Kantarin yhdistykselle tekemän kuluttajatutkimuksen mukaan joulun lahjahankinnat tehdään harkiten.

– Tuotteen rikkoutuminen tai kuluminen on suurin syy uuden hankintaan. Uusi harrastus tai siitä haaveilu motivoivat myös tekemään hankintoja. Tarve ja käyttötarkoitukseen sopivuus ovat olennaisia valinnan kannalta. Verkkokaupan asiakkaalle merkillä on suurempi vaikutus, Kankaanpää kertoo.

Korona-aikana kuntourheiluvälineitä, pyöriä ja pallopelivälineitä on ostettu eniten kaikissa ikäluokissa. Reilu kolmannes urheiluvälineiden ostajista tekee ostopäätöksen jo ennen kauppaan menemistä. Myymälässä ostoaikeet ovat varmempia kuin verkkokaupassa. Vain joka viides verkkokaupasta ostava on tehnyt ostopäätöksen jo aiemmin.

– Verkosta on tullut tiedonhakupaikka. Peräti 41 % tutkimukseen vastanneista haki idean netistä, suoraan kauppaan meni kolmannes. Perinteisen myymälän suosion syyksi he kertoivat mahdollisuuden saada tuote heti mukaan ja tuotteeseen tutustumisen ilman palautusrumbaa, sanoo Kankaanpää.

Urheilukaupassa lähdetään luottavin mielin joulusesonkiin, vaikka kiihtyvän koronaepidemian aikana turvavälit onkin syytä pitää mielessä. Kuluttajatutkimuksen toteutusaikana syyskuussa, kukaan vastaajista ei sanonut karttavansa myymälässä käyntiä koronan vuoksi.

– Turvallisuus on kaikkien etu myös joulukaupoilla. Pidetään kiinni hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä, jolloin asiointi myymälöissä on kaikille mukava ja turvallinen kokemus. Kipeänä pysytään sitten poissa kaupoista, Kankaanpää muistuttaa.

Osoitetiedot

 • Käyntiosoite:
  Eteläranta 10
  00130 HELSINKI
 • Laskutusosoite:
  OVT 003722230018
  Verkkolaskun välittäjä: 003708599126 Open text

Osoitetiedot

 • Käyntiosoite:
  Eteläranta 10,
  00130 HELSINKI
 • Postiosoite:
  Muoti- ja urheilukauppa ry
  Eteläranta 10
  00130 Helsinki

Yhteystiedot

 • Puhelin: 050 591 8317

Seuraa Twitterissä