Muoti- ja urheilukauppa ry esittää, että työsuhdepolkupyörä vapautettaisiin työntekijän tuloverosta ansiotuloverotuksessa. Verottomuudella olisi merkittävä pyöräilyä ja kansanterveyttä lisäävä vaikutus. Verottomuus myös kannustaisi päästöttömään liikenteeseen siirtymiseen ja edistäisi Suomen ilmastotavoitteita.

Muoti- ja urheilukauppa ehdottaa työsuhdepyörää verottomaksi eduksi. Hankinta-arvolla ei olisi kattoa.

–Näin kannustettaisiin erityisesti nykyisiä autoedun käyttäjiä siirtymään kevyen liikenteen ja erityisesti sähköavusteisten pyörien käyttäjiksi. Tämä puolestaan vähentäisi liikennepäästöjä ja auttaisi päästötavoitteiden saavuttamista, perustelee Muoti- ja urheilukauppa ry:n toimitusjohtaja Velimatti Kankaanpää.

Veroedun tulisi olla ilman ylärajaa, sillä sellainen suosisi hankkimaan vain halvempia pyöriä, joiden käyttöikä ja korjattavuus ovat rajallisemmat.

–Olisi kestävän kehityksen mukaista kannustaa pitkään kestävien pyörien tarjontaa työsuhde-etuna. Esimerkiksi sähköavusteiset pyörät maksavat tavallisia polkupyöriä enemmän, joten olisi hyödyllistä, että työnantaja voisi tarjota myös pitkään kestäviä sähköavusteisia vaihtoehtoja työsuhdepyöriksi.

Tällä hetkellä työnantajalle ei ole houkuttelevaa tarjota, eikä työntekijälle ottaa työsuhde-etuna polkupyörää, sillä edusta on maksettava veroa ansiotuloverotuksessa sen täydestä arvosta. Työsuhdepyörään liittyvät kustannukset eivät myöskään ole työnantajalle arvonlisäverovähennyskelpoisia.

Päästöttömyyden lisäksi työmatkapyöräilyn lisääntyminen edistäisi myös kansanterveyttä.

 

Lisätietoja: Velimatti Kankaanpää, toimitusjohtaja, Muoti- ja urheilukauppa ry, +358 400 600 037, velimatti.kankaanpaa@muotijaurheilukauppa.fi

Osoitetiedot

 • Käyntiosoite:
  Eteläranta 10
  00130 HELSINKI
 • Laskutusosoite:
  OVT 003722230018
  Verkkolaskun välittäjä: 003708599126 Open text

Osoitetiedot

 • Käyntiosoite:
  Eteläranta 10,
  00130 HELSINKI
 • Postiosoite:
  Muoti- ja urheilukauppa ry
  Eteläranta 10
  00130 Helsinki

Yhteystiedot

 • Puhelin: 050 591 8317

Seuraa Twitterissä