Muoti- ja urheilukauppa on muiden kaupanalojen kanssa modernin ajan pahimmassa kriisissä. Kauppakeskukset ja keskustojen kadut, jotka nyt ammottavat tyhjyyttään asiakkaista, voivat kriisiajan jälkeen ammottaa tyhjyyttään myymälöistä. Ilman vaikuttavaa tukea  muoti- ja urheilukauppoja tulee kaatumaan vielä pitkään!

Muoti- ja urheilukaupalle rahoitusjärjestelyt  eivät akuutissa kriisissä ole osoittautuneet juuri lainkaan avuksi. Tärkein olisi nyt suorat tuet vuokrien kattamiseen muiden pohjoismaiden tapaan. Ne auttaisivat hädässä nopeimmin. Suoran vuokratuen lisäksi tarvitaan myös jo maksettujen verojen palautusta yrityksille.

– Muoti- ja urheilukaupat sijaitsevat kaikkein kalleimmilla vuokrapaikoilla. Nämä kalliit vuokrat joudutaan maksamaan vaikkei myyntiä olisikaan.  Ennestäänkin vaikeuksissa painivan alan yritysten kassat ovat ohuet. Vararikot näyttävät väistämättömiltä ja tämä tulee heijastumaan koko kaupunkikuvaan, kertoo Muoti- ja urheilukauppa ry:n toimitusjohtaja Velimatti Kankaanpää.

Epidemian aiheuttama kysyntäshokki vaikuttaa monia muita kaupan aloja enemmän ja kauemmin muoti- ja urheilukauppaan, joka myy pääosin sesonkituotteita. Myynnin romahdus ei pääty epidemian päättyessä vaan vaikutukset ulottuvat paljon pidempään. Siksi myös avun tulee ulottua pitkään epidemian päättymistä kauemmaksi.

– Nyt Vähintään yksi myyntisesonki jää kokonaan väliin ja samalla myös myyntitulot, kertoo Kankaanpää

– Jo tiedossa olevat lomautukset syövät suomalaisten ostovoimaa rankasti ja vaikuttavat nimenomaan muodin kulutukseen, mikä edelleen heikentää alan yritysten mahdollisuuksia selviytyä.

– Mikä jatkossa pitää kaupunkikeskustoja vetovoimaisina? Mikä vetää turisteja? Nyt juuri pitää vaikuttaa siihen, että meillä on muotia ja urheilua myyviä kauppoja epidemian jälkeenkin! Kankaanpää tiivistää.

 

 

Lisätietoja: Velimatti Kankaanpää, toimitusjohtaja, Muoti- ja urheilukauppa ry, +358 400 600 037, velimatti.kankaanpaa@muotijaurheilukauppa.fi

Osoitetiedot

 • Käyntiosoite:
  Eteläranta 10
  00130 HELSINKI
 • Laskutusosoite:
  OVT 003722230018
  Verkkolaskun välittäjä: 003708599126 Open text

Osoitetiedot

 • Käyntiosoite:
  Eteläranta 10,
  00130 HELSINKI
 • Postiosoite:
  Muoti- ja urheilukauppa ry
  Eteläranta 10
  00130 Helsinki

Yhteystiedot

 • Puhelin: 050 591 8317

Seuraa Twitterissä