Viranomaisten ja kaupan yhteinen tiedotuskampanja Omalla vastuulla herättelee kuluttajia kaukomaiden verkko-ostoksissa piilevistä vaaroista. Tiedotuskampanja pyörii Ylen kanavilla ja sosiaalisessa mediassa. Sen tarkoitus on lisätä kuluttajien ymmärrystä heidän omasta vastuustaan, kun he tilaavat tuotteita EU:n ulkopuolisista verkkokaupoista.

EU:ssa kuluttajansuoja on korkealla tasolla. Jos EU:n ulkopuolisesta verkkokaupasta ostettu tuote ei olekaan aivan sitä, mitä piti, rahojen saaminen takaisin voi olla vaikeaa. Kuluttajaviranomaiset eivät myöskään voi auttaa samaan tapaan kuin jos olisit asioinut EU-alueen verkkokaupassa.

Verkkokauppa on muuttanut ostotottumuksia ja tavaroita voi ostaa milloin vain, mistä päin tahansa maailmaa. Pahimmillaan nämä ostokset ovat viranomaisten mukaan vaarallisia. Kampasivustolle omallavastuulla.fi on kerätty tuoteryhmittäin vinkkejä, mitä kaukomailta tilaustaan suunnittelevan nettishoppailijan kannattaa ottaa huomioon.

Osoitetiedot

 • Käyntiosoite:
  Eteläranta 10
  00130 HELSINKI
 • Laskutusosoite:
  OVT 003722230018
  Verkkolaskun välittäjä: 003708599126 Open text

Osoitetiedot

 • Käyntiosoite:
  Eteläranta 10,
  00130 HELSINKI
 • Postiosoite:
  Muoti- ja urheilukauppa ry
  Eteläranta 10
  00130 Helsinki

Yhteystiedot

 • Puhelin: 050 591 8317

Seuraa Twitterissä